Frissítve: 2018 Feb 21. 02:20
A+ A A-

Xmas swing a Kepes Intézetben Szűcs Gabival és az Egri Szimfonikus Zenekarral

Dátum: hétfő, december 11, 2017 18:00
Jegyár: 2.000 Ft.


Xmas swing a Kepes Intézetben Szűcs Gabival és az Egri Szimfonikus Zenekarral 2017. december 11-én 18:00-kor.

Közreműködik az Egri Szimfonikus Zenekar és Eger Város Ifjúsági Kórusa.
Vezényel: Szabó Sipos Máté
Jegyár: 2.000 Ft.

Eger „Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázata nem csupán a város évezredes, meglévő értékeire épít, hanem újfajta eszközökkel kíván a művészetet értő, a kulturális értékek iránt érdeklődő és nyitott, befogadó közönséget építeni. Ebben a munkában kiemelt fontosságú a látásra, befogadásra nevelés.

A zenei nevelés meghatározó eleme a kóruséneklés, melyben a zenei ízlésformáláson túl komoly jelentősége van a közösségi nevelésnek, az együttműködési készség fejlesztésének. A közös éneklés élménye, a próbák átélése pótolhatatlan érték a tolerancia kialakításában, s így a teljes, egészséges lelkületű ember fejlődése szempontjából is.

Egerben a Farkas Ferenc Zeneiskola, a Dobó István Gimnázium, az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános Iskolája, a Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Angol-magyar Kéttannyelvű Tagiskolája és a Lenkey János Általános Iskola - karöltve az Egri Szimfonikus Zenekarral - elkötelezett a zenei nevelés ügye mellett. Vallják, hogy az együtt zenélés fenti formáját nem lehet elég korán kezdeni, hiszen ez teszi lehetővé, hogy a gyermekekben természetes módon kialakuljon egyfajta kulturális érzékenység, igényesség.

A kórusmozgalom hazánkban és Egerben is nagy hagyományokkal rendelkezik, így van mire építeni. Így örömmel közöljük, hogy 2017-ben, Eger „Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázatához kapcsolódóan, 100 gyermekkel megalakult Eger Város Ifjúsági Kórusa. Az együttes fellépései reményeink szerint nem csupán a helyi és országos, hanem az európai zenei palettát is színesíteni fogják. A kórus tagjai közül néhányan már közreműködtek Kodály Zoltán: Székely fonó c. művében, s a zenei világnap apropóján a város több pontján is találkozhattunk velük.

December 11-én a fiatalok az Egri Szimfonikus Zenekarral együtt a könnyűzene felé veszik az irányt, és önálló műsorszámokat adnak elő a Kepes Intézetben a „Xmas Swing” koncerten.
 

 

 

Kapcsolat:
Szervező: Kepes Intézet 3300 Eger, Széchenyi u. 16.
Tel: 36/420-044

Keresés a naptárban

Eger a te történeted

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.