Frissítve: 2017 Dec 10. 12:38
A+ A A-

Eger Advent 2017 programok a héten

Dátum: hétfő, november 27, 2017 10:00
Jegyár: Ingyenes


November 27.
16:30/ 2017.11.27.
Kung Fu Panda 3 - amerikai-kínai családi animációs film
Po találkozik az elveszettnek hitt apjával, és a pandaparadicsomba utaznak. A gonosz Kai Kína-szerte legyőzi a kung fu mestereket, és most Póék békés lakhelye felé közeleg. Po nekiáll, hogy a barátságos pandákat felkészítse a harcra.
Helyszín: Dobó Tér

November 28.
17:15/ 2017.11.28.
Lajtha László Néptáncegyüttes, Csoszogó Csoport
Helyszín: Dobó Tér

November 29.
17:45/ 2017.11.29.
Lajtha László Néptáncegyüttes Csosszantó Csoport
Helyszín: Dobó Tér

November 30.
16:30/ 2017.11.30.
A Madagaszkár pingvinjei - amerikai animációs film
A szuperkémek nem az égből pottyannak, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény. A győzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog.
Helyszín: Dobó Tér

SUPEREGO3 koncert
2017.11.30. 19:00
A Superego3 2007 októberében alakult Kőkúton, jelenleg a követkző felállásban működik:

Dénes: üt
Juli: dalol
Micu kaparászik a basszuson
Petibá és Tibibá gitározgatnak és Pityubá, az amerikai nagybácsi, a szavakat és a hangokat sorbarendezi.

A koncert az Egri Ifjúsági Zenei Program támogatásával valósul meg.

December 1.
2017.12.01. 17:00
CABARET BAND koncert

A zenekar műfaját nehéz besorolni, egyszerűen nevezzük indie pop/rock-nak, vagy ahogy már több helyen elmondtuk: néha cinikus, néha életszagú, de nem melankolikus, néha pörget, néha kinevet, néha részeges, kocsmaszagú, néha pop, néha rock,…modernhangzású, de múltat idéző, idétlen, de tök komolyan …ja, s teljesen őszinte.

File Sándor Pál /FSP/ a zenekar dobosa, aki a dobokon kívül egyéb elektromos segédeszközökkel fokozza az élvezetet. Jómagam, Halmos András ének, fuvola, kazu. Kónya Csaba a zenekar basszusgitárosa, ki a legcudarabb körülmények között is mindig fel tud bontani egy újabb jó hűvös sört. Sohajda Péter „Sohi” pedig a gitáros és vokalista. Ő az, ki egyben mint hangmérnök a zenekar lemez felvételeit is elkészítette. Valamint Gulyás László trombita fenomén és Weil András billentyűs.

A koncert az Egri Ifjúsági Zenei Program támogatásával valósul meg.

2017.12.01. 19:00
Jász Andris és barátai koncert

„Kifejezetten rythm &blues-os, funkos szaxofonosnak tartom magam, ugyanakkor ki akartam szabadulni a kötött tradíciók szorításából, megpróbáltam ezeket a formákat a szokásosnál szabadabban kezelni. Hatalmas lökést kaptam a legendás Orszáczky Jackie-től, akinek a hazai turnéján szaxofonoztam és játszottam az utolsó magyarországi koncertjén is. Felléptünk Erdélyben is. Nagyváradon Jackie bácsi csak lassú számokat volt hajlandó játszani – ilyen hangulata volt. Hat-hét koncert után döbbentem rá, hogy ugyanazt a blues nótát hat-hét teljesen különböző módon játszotta. Rájöttem, hogy a bluest, amiről mindenki azt mondja, hogy rendkívül kötött szabályai vannak, tulajdonképp bárhogy játszhatod. Ezt az utat próbálom én is, a magam képességei szerint folytatni.”

A koncert az Egri Ifjúsági Zenei Program támogatásával valósul meg.

December 2.
10:00/ 2017.12.02.
Snoopy és Charlie Brown - A peanuts film - amerikai családi animációs film
Charlie Brown, a világ talán legismertebb, legkerekebb fejű lúzere, a kisiskolás, akinek soha, semmi sem sikerül, belevág élete legnagyobb, legkockázatosabb vállalkozásába: meg akarja szólítani az osztályukba érkezett új lányt. Próbálkozását izgalmas és fordulatos kalandok kísérik.

Helyszín: Dobó Tér

10:00/ 2017.12.02.
Ajándékozz szeretetet!
Csatlakozz Te is a Boldogságcetli és az Eger Advent 2017 karácsonyi készülődéséhez!

Az október végén megrendezett „tömeges cetliragasztás” nagy sikerére való tekintettel arra kérlek benneteket, hogy ismét gyertek el és hozzátok el barátaitokat, ismerőseiteket is 2017. december 2-án, 10 órától adventi cetliragasztó eseményünkre.

Ajándékozzuk meg egymást pozitív gondolatokkal!

A karácsonyi üzenetek átadására két lehetőséget biztosítunk:

1.Egy tenyérnyi boldogság
A helyszínen (Jégpalota, Eger, Dobó tér, Városháza Üvegterme) megírjátok az üzenetet, majd a Dobó téren felállított adventi házikókra kitűzitek, hogy az egész adventi időszakban láthatóak legyenek. Ehhez papírt és írószert a szervezők biztosítanak.

2.Egy gyufásdoboznyi szeretet.
Egy post-it ra vagy kb. 7×7 cm-es lapra felírjátok az üzenetet, beleteszitek egy gyufásdobozba, szépen becsomagoljátok, mint egy apró ajándékot, és felakasztjátok a Végvári vitézek terén elhelyezett üzenőfákra vagy a Gárdonyi Géza téren lévő üzenőfalra. Cserébe ti is levehettek egy ugyanilyen kis csomagot a fáról vagy üzenőfalról, amelyet valaki más helyezett el oda, ez lesz a ti meglepetésetek!

Mivel előre kell tudnunk, milyen létszámmal számoljunk, kérlek, jelezzétek részvételi szándékotokat a www.facebook.com/boldogsagcetli oldalon.

Írjátok meg azt is, hogy készültök-e előre apró ajándékcsomaggal vagy ott a helyszínen szeretnétek megírni cetliteket!

Helyszín: Dobó Tér

15:30/ 2017.12.02.
I. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS a Palota díszudvarán
Közreműködnek: Pásztor Pascal atya és a Jó Pásztor Óvoda óvodásai
Helyszín: Egri Érseki Palota

2017.12.02. 17:00
Back to FLoyd koncert

2017.12.02. 19:00
United Experience és Tóth Vera
A United az idei évtől új felállásban folytatja azt az utat, amelyen egykor elindult. A két alapító tag, Romhányi Áron, Arany Zsiráf, Fonogram és eMeRTon-díjas magyar zongorista, Artisjus-díjas zeneszerző, hangszerelő valamint Mits Gergő, jazz-basszusgitár előadóművész hazai sztárénekesekkel kiegészülve lép színpadra a jövőben. A teljesség igénye nélkül a következő vendégművészekkel lesz hallható és látható a zenekar: Tóth Vera, Tóth Gabi “Totova”, Radics Gigi, Király Viktor, Roy és Ádám, Heincz Gábor “Biga”, Falusi Mariann, Veres Mónika “Nika”, Mihályi Réka (Group’n’Swing).

„Nem volt kérdés számunkra, hogy Barna döntése után is tovább vigyük a Unitedet. Az új felállásban olyan hazai sztárelőadók fognak énekelni, akiket szeretünk és sokra tartunk. Emellett fontos szempont volt a kiválasztásnál az, hogy valami pluszt tudjanak hozzátenni a United slágerekhez.” – fejti ki Mits Gergő. Minden koncert egy egyedi gálaműsor, ahol neves vendégművészek a Unitedlegnagyobb slágereit – „Végső vallomás”, “Hófehér jaguár”, „Keserű méz” vagy “Hajnalban még a nap is más”… – fogják énekelni, melyek fémjelezik az együttes elmúlt két évtizedét. A vendégművészek a már jól ismert United szerzeményeket illetve saját dalaikat is előadják ezentúl United Experience néven, minden alkalommal egyedi módon.

December 3.
10:00/ 2017.12.03.
Jégkorszak - Állati nagy karácsony - amerikai animációs film
Sid, a megállíthatatlan dumagép szokásához híven nagy galibát okoz, és ezzel nemcsak Mani barátjának a karácsonyát teszi tönkre, de még a Mikulás is a rosszcsontok közé sorolja. Ő persze azon nyomban szeretné kiköszörülni a csorbát, és megindul az Északi-sark felé. A helyzet odáig fajul, hogy barátainak már nemcsak Siden kell segíteniük: az egész világ karácsonya a tét.

Helyszín: Dobó Tér

16:00/ 2017.12.03.
1. Adventi Gyertyagyújtás
Köszöntőt mond és gyertyát gyújt: Rázsi Botond alpolgármester

Adventi gondolatok a történelmi egyházak képviselőitől: Menyhárt József, Eger-Nagyboldogasszony plébánia esperes-plébánosa, Tóth Imre, az Egri Református Gyülekezet lekésze, Aklan Béla Sándor, Evangélikus Lelkészi Hivatal lelkésze, Zentai László, Baptista Egyház lelkipásztora, Demkó Balázs, Egri Görög Katolikus Szervezőlelkészség paróchusa.

Közreműködik: Szívós Győző, Ivády Erika és az EKE Gyakorlóiskola Általános Iskolai Leánykórus

Helyszín: Dobó Tér

2017.12.03. 17:30
Szirtes Edina Mókus
„Igazából sosem akartam énekes lenni. Mindig zenész akartam lenni, zeneszerző. A verseket azért zenésítettem meg, mert rabul ejtették a szellememet és a szívemet. Ezt el szerettem volna mondani, de a beszédnél hatásosabb, ha eléneklem. Szóval az éneklés egy szükségszerű megoldása annak, hogy elmondhassam, ami a szívemben van, és nem egy tudatos választás. Nekem a tudatos választás egyértelműen a zene, hogy zenét teremteni lehet, és a részesei lehetünk. Amikor az ember játszik egy szimfonikus zenekarban vagy egy kamarazenekarban, az egy igazi csoda. Rájöttem, hogy az én anyanyelvem – ha a zenei stílusok nyelvjárások – a komolyzene, hiszen azon tanultam meg beszélni. A zenei oviban a komolyzenei alapokkal kezdtem. Aztán elkezdtem tanulni, „zenei idegen nyelveket”, vagyis a különböző stílusokat.”
 

Kapcsolat:

Keresés a naptárban

Forst-Ház

Eger a te történeted

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.