Frissítve: 2018 Feb 21. 02:20
A+ A A-

Birsünnep Noszvajon

Dátum: szombat, október 24, 2015 10:00 - 18:00
Idő: 8 óra
Hely: Noszvaj


Birsünnep Noszvajon 2015 október 24., szombat 10.00-16.00 óra

Ebben az évben is betárazhatnak a kamrákba az idelátogató vendégeink a kiváló minőségű termelői-házias noszvaji lekvárokból és kóstolgathatnak birsalmás ételeket, süteményeket (Birses étkek menüpont), népi játékokkal játszhatnak és kézműveskedhetnek a gyerekek a szüleikkel, vásári előadásokon mulathatnak nagyokat, a kézműves és a kirakodó vásáron pedig vásárfiát válogathatnak...
Szeretettel várunk Noszvajon a Kurta kocsma előtti téren és a környező utcákon!

Részletes programok:

10.00- Tekergő zenekar

10.30- Harlekin Bábszínház előadása TANCIKA MANCIKA

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy királyfi, aki csak olyan lányt volt hajlandó feleségül venni, aki a csepűből aranyszálat tud fonni. Nem is akadt ilyen hajadon szerte a nagyvilágban, míg egyszer csak ördögi segítséggel egy csúnya lány – Bolond Boris - megszerezte ezt a tudományt. Az ördög viszont nem akármit kért cserébe: egy év lefolyása alatt a lánynak ki kell találnia az ő nevét, ellenkező esetben magával viszi a lelkét...

A magyar népmese élő zenés, kétszemélyes feldolgozása Szűcs Réka rendezésében, Zádori Szilárd zenéjével kerül bemutatásra. A bábjáték a népmesék autentikus világát tárja elénk, népi hangszerek kíséretében.

12.30- Bozó László harmonikás műsora

14.30- BabszemJankó Gyermekszínház Falra mászni tilos! című előadása

Az egri, rendkívül népszerű Babszem Jankó Gyermekszínház előadását az Egri csillagok ihlette. A "Falra mászni tilos!" című zenés vásári komédia öt vidám jeleneten keresztül taglalja a török vitéz és Dobó Katica találkozásának lehetséges variációit, nem kis humorral átszőve. Az előadás különlegessége, hogy a szöveg verses dialógusokban hangzik el, melyben keveredik a Tinóditól megszokott archaikus nyelvezet, a mai kor emberének modern kifejezésmódjával. Ettől a komédia könnyen emészthető, a mostani fülnek is élvezhető, s úgy szórakoztat, hogy közben megőrzi történelmi szellemiségét és a középkori vásári játékok hangulatát. A produkció egyediségét fokozza, hogy egy helyi legendát elevenít fel sajátos módon az alkotás, mely az idelátogatók és az itt élők számára is felejthetetlen élménnyel szolgál.

10.00- 16.30 óráig a szünetekben a Tekergő zenekar húzza a talpalávalót, családi táncházukban táncot is tanulhatnak akik kedvet éreznek hozzá Bécsi Gyulától.

Egész nap: kézműves foglalkozások, népi játszótér, kirakodó vásár!

A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

birsunnep_noszvaj_2015.jpg

Kapcsolat:
Szervező: Egyesület Noszvaj Idegenforgalmáért, 3325 Noszvaj, Kossuth L. u. 1., tel.: 36/463-396,

Keresés a naptárban

Eger a te történeted

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.