Frissítve: 2018 Jan 22. 14:00
A+ A A-

Mit keres a Kerekes Band az Argó 2-ben?

Tegnap jelent meg az Argó 2 előzetese, meglepetésünkre és örömünkre a Kerekes Band I Wanna Rock You című száma szól alatta. De hogy került a Kerekes Band az egyik legjobban várt magyar filmbe? Bónusz részletek a zenekari fotózásról!

Tegnap jelent meg az Argó 2 előzetese, meglepetésünkre és örömünkre a Kerekes Band I Wanna Rock You című száma szól alatta. De hogy került a Kerekes Band az egyik legjobban várt magyar filmbe? Bónusz részletek a zenekari fotózásról!

A filmről mindent megtudtok itt, ez pedig az előzetes:


Erről érdeklődtünk a zenekarnál és nagyon sok érdekes infót osztottak meg portálunkkal. Először is, bár ez nem lesz újdonság a fentebb leírtak alapján, a trailerhez a banda I Wanna Rock You dalát használta fel Árpa Attila rendező, ami egyébként a 2011-ben megjelent What the Folk albumon hallható és így szól:

Ami nagyon-nagyon, de nagyon nagy elismerés, hogy a rendező Fehér Zsombort kérte fel a film zenei rendezőjének. Gratulálunk innen is Zsomb!

Egyébként a Kerekes Band nagyjából 10 számot szállított zenei alapanyagként, de még kifejezetten az Argo 2-höz is írtak filmzenét a srácok.

Elmondták továbbá, hogy Árpa Attilával kiváló volt az együttműködés, a rendező bele is szeretett a folkbetyárok szerzeményeibe. Amúgy az együttműködés 2014. augusztusában kezdődött, mint megtudtuk. És most már ti is tudjátok.

További érdekesség, hogy nem ez az első felkérésük a fiúknak. Például az Erőss Zsolt hegymászóról szóló Hópárduc talpra áll című dokufilmben a Pimasz lemezről a Két Pásztor és a Searching is szerepel. A sopronis reklámokat pedig biztosan mindannyian láttátok a tv-ben, hacsaknem kizárólag Spektrumot, Müezzint vagy letöltött sorozatokat néztek.

 

És még nincs vége. Nemrég zenekari fotózásra került sor Egerben, ahol Busák Attila volt a fényíró, az alanyok pedig ismertek. Erről ezt lehet tudni:

„A fotók Egerben készültek Busák Attila jóvoltából egy közel 100 éves csűr padlásán. Jelenleg a csűrben egy vasbolt működik, amit Kálmán bácsi üzemeltet évtizedek óta. Ő sajnos nem vállalta, hogy rákerüljön a képre, pedig vele egy egészen új zenei piac nyílhatott volna meg előttünk.

Bár az egész padlást szerettük volna használni, de egy idő után beláttuk, hogy az évek alatt felgyülemlett vödröket, kerítéseket, üstöket és hordókat nem szerencsés megbolygatni, mert bármi előkerülhet alóluk. Még Imhotep nagyúr is. Utólag vettük észre így is, hogy a képre rákerült egy bicikli, ami mögöttünk volt, de senkinek nem tűnt föl.  Mondjuk a Kerekes hangulathoz pont stimmel, szóval rajta maradt. Viszont egy simer-95-ös drótkerítést így is ki kellett retusálni, az már sok lett volna.”

Fotó: Busák Attila

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.