Frissítve: 2018 Feb 21. 02:20
A+ A A-

Ezeken a helyeken nézheted a pénteki napfogyatkozást Egerben és környékén

Március 20-án, pénteken Egerben a Dobó téren, Nemzedékek terén, Eszterházy téren (Líceum, Varázstorony) és Noszvajon a Figedy János Általános Iskolában 9-11 óra között távcsöves bemutató lesz a napfogyatkozás alkalmából. 

Március 20-án, pénteken Egerben a Dobó téren, Nemzedékek terén, Eszterházy téren (Líceum, Varázstorony) és Noszvajon a Figedy János Általános Iskolában 9-11 óra között távcsöves bemutató lesz a napfogyatkozás alkalmából. Szervezők Egri Csillag(ász)ok, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, Varázstorony.

A Dobó téri eseményről már szóltunk a múlt a héten, részleteket itt olvashattok: Napfogyatkozás megfigyelése Egerben a Dobó téren

A részletek:  9-12:30-ig lesz a kitelepülve. Egerből nézve a fogyatkozás 9:42-kor kezdődik. A jelenség közepén, 10:51:33-kor a fogyatkozás nagysága 0,66, a napkorong  58,4%-a van takarásban, a Nap 40° magasan látszik a horizont felett. Ilyen mértékű napfogyatkozás során a napfény mennyisége észrevehetően csökken, noha még nem túl feltűnően. A fogyatkozásnak 12:03-kor van vége.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.