Frissítve: 2018 Jan 22. 17:05
A+ A A-

CinematiC - fejtörők 5 méterrel a mozi alatt

Pinceszag, félhomály, négyen a rácsok mögött, egy csomó fura tárgy és egy hatalmas kijelző, rajta: 1:00:00. Ennyi időnk van kijutni innen. Indulhatunk!/?

Pinceszag, félhomály, négyen a rácsok mögött, egy csomó fura tárgy és egy hatalmas kijelző, rajta: 1:00:00. Ennyi időnk van kijutni innen. Indulhatunk!/?

 

 

Így kezdődött egy órás kalandunk Eger legújabb „kijutós játékában”, az Uránia mozi alatti pincékben. Fiatal csapatunk nem számított tapasztalatlanak az ilyen játékokban, mégis számos meglepetést és elgondolkodtató pillanatot sikerült okozniuk az öltetgazdáknak számunkra. Bár idővel kezdtünk belejönni és ráérezni a játék ízére, a tervezők gondoskodtak róla, hogy ne legyen könnyű dolgunk. Végül 57 perc intenzív logikai és ügyességi megpróbáltatás után sikeresen kint találtuk magunkat, bár tegyük hozzá, elég necces volt a vége. Elméletileg 5 alkalommal kérhettünk volna segítséget a játékmesterektől, amit azonban büszkeségünk nem engedett meg - ezért kritikus helyzetekben kaptunk néhány hasznos instrukciót.

 


 

Röviden arról, hogy mi is vár ránk, ha bevállaljuk ezt a kalandot: a játék során egy elhagyatott mozi „üzemi területein” találjuk magunkat, és a megoldandó feladatok is kapcsolódnak a mozis témához. Találkozhatunk néhány hírességgel, visszaköszönnek kedvenc filmjeink, sőt még igazi mozis széksorba is botlunk. Közben pedig számok, lakatok, kulcsok, számzárak és még ki tudja mi minden hátráltat a kijutásban, ahogy azt már megszokhattuk. Érdekes tanulság, hogy minden részletnek jelentősége van: vagy azért mert szükségünk van rá a kijutáshoz, vagy azért mert eltereli a figyelmünket.

 

 

Összességében remekül szórakoztunk és izgalmas 57 percben volt részünk az Uránia alatti Exit House-ban. Aki csak teheti szedjen össze 3-4 jó barátot és vessék bele magukat a mozi alagsorának rejtelmeibe – csak most ti lesztek a filmszereplők.

 

Hol található:

AnimaLAB: 3300 Egern Dr. Hibay Károly utca 8.
CinematiC: 3300 Eger, Széchenyi utca 14. (Uránia mozi)

Tel.:+36\30\973-7554

Weboldal: www.exithouse.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ExitHouseEger

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.