Frissítve: 2018 Feb 21. 02:20
A+ A A-

Sokakat vonzó márkává válhat az Eger Advent

A fény és a zene uralja majd a heteken át tartó programsorozatot.

Az Eger Advent rendezvénysorozat már a tavalyi évben is nagy tömegeket mozgatott meg, nemcsak a városból és a környékről, de az ország más részeiből is érkeztek látogatók, köszönhetően a nagy sajtó- és közösségi média visszhangnak. A szervezők az idei programokkal és látvánnyal még tovább szeretnék fokozni a – tavaly Városmarketing Gyémánt-díjat elnyert – rendezvény ismertségét, a cél, hogy az Eger Advent igazi márkanévvé váljon, olyan brand-dé, amely a hazai érdeklődők mellett külföldről is vonzza a vendégeket.


Fotó: Szántó György

Az idei eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Habis László polgármester elmondta, hogy bár a tavalyi Eger Advent magasra tette a lécet, minden remény megvan arra, hogy idén még nívósabb, még tartalmasabb, még gazdagabb kínálat várja majd a helyieket és a vendégeket, amiért köszönet illeti a rendezvény gazdáját, a Média Eger Kft. Kulturma divízióját.

Forgó János, a Városgondozás Eger Kft. igazgatója arról a munkáról számolt be, amit a város ünnepi díszbe öltöztetése során végeztek és végeznek. Bodnár Gábor, az EKVI igazgatója arról a korcsolyapályáról beszélt, amely idén egy izgalmas helyszínen, a Végvári vitézek terén kap helyet, s ami minden bizonnyal a gyermekek egyik fő célpontja lehet.

Antal Anett, a Média Eger Kft. ügyvezetője a négy hetes programsorozat főbb újdonságairól szólt. Elmondta: az Eger Advent nemcsak azért lesz különleges, mert a „fény, zene, hangulat” hármasa köré szerveződik – kapcsolódva az Európa Kulturális Fővárosa - Eger 2023 projekthez is –, de amiatt is, hogy a város majd’ minden meghatározó közösségi területe kínál izgalmas, igényes, szemet gyönyörködtető látnivalókat.
A Gárdonyi téren például egy óriási, 9 méter széles, 2,5 méter magas, az ünnephez méltóan aranyszínben ragyogó „EGER” felirat várja majd a szelfizni vágyókat. Ugyancsak népszerű és vonzó lehet az az üzenőfal, amelyen különleges megvilágításban lehet olvasgatni az egymásnak írt kedves hangú jókívánságokat. Idén a fényfestés is különleges és egyedi lesz, hiszen azokat a gyermekrajzokat vetítik ki, amelyeket óvodások és kisiskolások küldtek be egy, a tél és a karácsony örömeit témául kínáló rajzpályázatra. A Végvári vitézek terén, a szoborcsoport előtt kap majd helyet a kisebb és nagyobb gyermekek körében egyaránt népszerű korcsolyapálya, aminek e szép és egyedi környezet miatt minden bizonnyal különleges hangulata lesz.

Antal Anett külön kiemelte az idei Eger Advent újdonságát, a Jégpalotát, amely a városháza üvegtermében kap helyet. Ez a helyszín nem csupán egy melegedő lesz, hanem sok-sok program és játékos foglalkozás helyszínéül is szolgál majd. A palotában diafilm vetítések, sütiműhely, kézműves foglalkoztató, játszóház és állandó fotófal is helyet kap.

A tavalyi Eger Adventhez hasonlóan idén is lesz jótékonysági bögreakció, most azonban kétféle – felnőtteknek és gyerekeknek szóló – bögre közül is lehet választani. Az ebből befolyó bevételből a Családok Átmeneti Otthonában élők kapnak majd karácsonyi ajándékot.

Ugyancsak dísze lesz az idei Eger Adventnek az Egri Vár kontúrjának díszkivilágítása, a Dobó téren tavaly is nagy sikernek örvendő fénygömb és az abból kiinduló fényfüzérek és természetesen a város karácsonyfája is hasonlóan csodálatos lesz, mint az elmúlt évben.


Fotó: Lénárt Márton

A Dobó téren természetesen megnyílik a karácsonyi vásár, amelynek faházaiból jut a Zalár utcára és a Gárdonyi térre is. A színpad is a Dobó téren kap helyet, ahogy tavaly, és idén is egy minden korosztálynak szóló, professzionális zenei program várja a látogatókatat, akik olyan együtteseket és előadókat láthatnak és hallgathatnak, mint a Makám és Group ’n’ Swing, Radics Gigi, Tóth Vera, Harcsa Veronika, Török Ádám vagy Ferenczy György.

Az Eger Advent hivatalos megnyitójára november 26-án 17.00 órakor kerül sor, amikor Eger polgármestere megnyitja az adventi forgatagot és azt követően egyszerre kapcsolódnak fel Eger csodálatos, ünnepi fényei.

A november 26-tól december 24-ig tartó Eger Advent 2017 látni- és hallanivalóiról a www.egeradvent.hu oldalon lehet részletes és naprakész információkat olvasni.
 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.