Frissítve: 2018 Jan 22. 17:05
A+ A A-

Eger Advent 2017 programok a héten

Eger Advent 2017 programok a héten 2017.december 18-24.

16:30/ 2017.12.18.
Andornaktályai Mesevár Óvoda óvodásainak műsora
Helyszín: Dobó Tér
17:00/
Egri Csillagok Népdalkör: karácsonyi énekek, betlehem
Helyszín: Dobó Tér

December 19.
16:00
Ney Ferenc Óvoda Epreskert Utcai Tagóvoda
Eredeti, felnémeti gyűjtésű betlehemes dramatikus játék
Helyszín: Dobó Tér
16:30/
Egri Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak műsora
Helyszín: Dobó Tér

December 20.
10:00
A didergő király – mesejáték
A Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója

Helyszín: Gárdonyi Géza Színház Nagyszínpad
14:00/ 2017.12.20.
A didergő király – mesejáték
A Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója
Helyszín: Gárdonyi Géza Színház Nagyszínpad
16:00
Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet Hagyományőrző Népdalkör: Betlehemes játék
Helyszín: Dobó Tér
16:30
Shrekből az angyal - amerikai animációs film
Shrek, a nagy kedvenc most ismét visszatért, ám ezúttal nem egy egészestés filmben láthatjuk viszont, hanem rövid időre bepillanthatunk az otthonába a karácsonyi ünnepek közeledtével. Kedvenceink most is, mint mindig mulatságos helyzetekbe keverednek és szívet melengető párbeszédeket folytatnak, s természetesen az összes eddigi szereplő is kivétel nélkül felbukkan. A mindössze félórás film Shrek és Fiona karácsonyi készülődését, és az ünnepet mutatja be – amolyan ogre-módra.
Helyszín: Dobó Tér

December 21.
15:30
Agria Vegyeskar Ünnepi műsora
Helyszín: Dobó Tér
17:00
Szabó Család
“Nálunk, otthon, minden a családról szól, mindig is az volt a legfontosabb az én életemben is. No meg persze a muzsika. Nagyon örültem, amikor észrevettem, hogy a gyermekeimet is kiváló zenei érzékkel áldotta meg a Teremtő. Aztán ahogy tudatosult bennem, hogy feleségem is nagyon szép énekhanggal rendelkezik, lassan körvonalazódni látszott egy közös, családi muzsikálás lehetősége.
A téma egyértelmű volt: Magunkról éneklünk, olyan dalok segítségével, amelyek a legigazabb módon mutatják meg, hogy milyenek is vagyunk mi négyen. Saját dalaim mellett olyan szerzők és előadók dalait válogattuk be a műsorba, mint az Illés, a Kaláka, Presser Gábor, Cseh Tamás, a Kispál és a Borz… Bár nem nekünk íródtak ezek a csodálatos szerzemények, de így, összefűzve mégis rólunk szólnak.”
19:00
Ferenczi György és Első Pesti Rackák
A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock’n’roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban, és humorban gazdag estét. Számos ponton utal a rock’n’roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.
Ferenczi György – ének, szájharmonika, hegedű
Apáti Ádám – ének, basszusgitár, tangóharmonika
Bizják Gábor – ének, kürt
Jankó Miklós – ének, cajon
Pintér Zsolt – ének, mandolin

December 22.
17:00
Team Rock Band
Csak úgy, mint hazánk rock-klasszikusainak többsége, a Team is a lelkesedés fűtötte diákzenekarok közül nőtt ki. A zenekar Egerben alakult 1982-ben, így talán a leghosszabb ideje működő helyi zenekar. A kezdetben még instrumentális repertoárral rendelkező formációhoz, 1985-ben énekes, egy évvel később billentyűs is csatlakozott. A bővülés egyben stílusváltást is eredményezett. Az addigi Shadows és Ventures interpretációkat lassan felváltotta a tradicionális hardrock, ami a mai napig jellemzi a zenekart. Koncertjeiken az ismert hazai és külföldi előadók dalai mellett, természetesen helyet kapnak a saját szerzemények is.
A zenekar tagjai:
Bajzát Ferenc: gitár
Bajzát Zsolt: Hammond orgona
Czufor András : ének, gitár
Erdélyi Csaba: basszusgitár
Fülep Lajos: dob
19:00
Premecz Hammond Trió
Hiány a magyar jazz zenei palettán az igazi Hammond orgona-gitár hangzás, pedig a két hangszer remekül kiegészíti egymást. A nemrég alakult trió ezt, az 50-es évek végén és 60-as évek elején világhódító útjára induló stílust idézi fel, természetesen némiképp mai köntösben. Egyúttal emléket állítva olyan jazz óriásoknak, mint Jack McDuff, Jimmy Smith, Larry Young vagy Richard „Groove” Holmes.
Premecz Mátyás – Hammond orgona
Gyárfás István – gitár
Badics Márk – dob

December 23.
10:00
Énekelj! – amerikai családi animációs film
Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista – na jó, azért kissé zsivány is -, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét.
Helyszín: Dobó Tér
15:30
IV. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS a Palota díszudvarán
Közreműködnek: Koós Ede atya, valamint az Egri Érseki Papnevelő Intézet növendékei
Helyszín: Egri Érseki Palota
17:00
Karosi Juli
George Gershwin dalai hidat képeznek a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam. A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor Fenyvesi Márton új hangszerelésében a dalok egyediek, modernek, különlegesek. Karosi Júlia rangos helyeken énekelt már itthon és külföldön is a saját, 2009-ben alapított Karosi Júlia Quartettjével. A zenekar főként az énekesnő saját szerzeményeit játssza. Hangzásukon érződik a klasszikus zene és a modern jazz hatása, zenéjük érzékeny, finom, a letisztultságot keresi. A zenekar számos fellépést tudhat maga mögött rangos fesztiválokon és klubokban, itthon és külföldön egyaránt. Karosi Júlia számára a jazz tradícióin túl fontosak a népdalok, Bartók erőteljes művei és az őt meg a környezetét meghatározó kultúrák, zenék. Ezeket a belső gyökereket igyekezett felkutatni, s ezen gyökerek alapján meghatározni a saját zenei identitását.
Karosi Júlia – ének
Tálas Áron – zongora
Bögöthy Ádám – bőgő
Varga Bendegúz – dob
19:00
Opitz Barbi
Barbi 16 évesen jelentkezett az X-Faktorba, a selejtezőn hatalmasat énekelt, így rögtön tovább engedték. A táborban azonban okozott egy kisebb csalódást, de a mentorházban ismét megmutatta hatalmas tehetségét, így tovább jutott az élő show-ba. A műsor ideje alatt egyszer sem kényszerült párbajra, majd pedig 2016. 12. 17-én megnyerte az X-Faktort.

December 24.
10:00
4. Adventi Gyertyagyújtás
Köszöntőt mond: Habis László polgármester
Áldást mond és gyertyát gyújt: dr. Ternyák Csaba egri érsek
Közreműködik: Szívós Győző, Nánási Ágnes és az Egri Érseki Fiúkórus
Helyszín: Dobó Tér

www.egeradvent.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.