Frissítve: 2018 Jan 24. 07:12
A+ A A-

Koncertek, jótékonyság, mesélő műemlékek és gyerekprogramok is a hétvégén

Szombaton mutatják be a mesélő műemlékek alkalmazást, egy jó sétával ti is megismerkedhettek vele. A Bolyki völgyben jótékonysági nap lesz koncertekkel és sok jó borral. A hétvége tartogat még túrát, kiállításmegnyitót, gyereknapot, régészet napját, divattánc showt, no és még sok más jóságot.

Szombaton mutatják be a mesélő műemlékek alkalmazást, egy jó sétával ti is megismerkedhettek vele. A Bolyki völgyben jótékonysági nap lesz koncertekkel és sok jó borral. A hétvége tartogat még túrát, kiállításmegnyitót, gyereknapot, régészet napját, divattánc showt, no és még sok más jóságot.

Itt az eseménynaptárunk további szíves áttekintésre. A májusi moziműsort is megtaláljátok, ahogyan az időszakos kiállításokat is összegyűjtöttük. A pénteki ajánló aktuális lehet még.

dulonap_2014 Ha szombat, akkor természetjárás a környéken. A Vándorlók Baráti Köre Kisnánán tesz egy karikát, Bükki Vörös Meteor Sportegyesület egészség sétára vár titeket.
De a városban is tehettek egy sétát, például hozzácsapva a Mesélő Műemlékek elnevezésű okostelefonra készült program kipróbálását. A séták az Eszterházy térről indulnak majd 10:00, 12:00, 15:00, 17:00 órakor, és még kölcsönözhető táblagépekkel is kipróbálhatjátok az alkalmazást.

Délelőtt folytatódik a Magyar Régészet Napjához kapcsolódó programsorozat a várban, kiállítás látogatás és rendhagyó történelemóra a menet most is. És elkezdődik a Ködellik a Mátra - Regionális Népzenei Találkozó és Országos Citera-zenekari Fesztivál a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Fél 11-től már minősítenek, hangversenyeznek és gáláznak a résztvevők.

Gyereknapból sosem elég, szombaton Bélapátfalván örülhetnek a gyerekek és a felnőttek.

Délután ökölvívó verseny veszi kezdetét a körcsarnokban, és még egy előadás is lesz az Új Akropolisznál Amikor király születik - gyógynövények a férfiakért címmel. 17 órakor nyitják meg a Hetek című kiállítást a Hotel Egerben, ahol hét egri művész munkáit láthatjátok. Közreműködik a Pódium Balett és a Farkas Ferenc Zeneiskola növendékei. A színházban este az Annuskát és a Négy napló, egy vers darabot játsszák. 

A Lassan a testtel elnevezésű Jótékonysági Dűlőnap helyszíne a Bolyki völgy szokás szerint. A beugró 2000 Ft., ami teljes mértékben jótékonysági célt szolgál. Lesz Juniboros borkóstolás (az országban a legnagyobb), Ethnofil, Compact Disco és Cabaret Band (ezt nem tudjuk mikor) koncert, de nem maradhat el a cinematic live act sem.

Vasárnap reggel startol az Eged-hegyi terepfutás, hajrá a részvevőknek. Pár hete elmaradt a Pálos kolostor rom állagmegóvó munkája Almárban, most pótolják a szervezők. Ha nem lesz eső... Csatlakozni, segíteni ér.

meselo_joA Ködellik a Mátra népzenei találkozón ezen a napon is minősítenek és hangversenyelnek, valamint a díjakat is kiosztják.

A Harlekin Bábszínházban ismét Mese-vasárnap lesz, ahol a Pirosmalac című mesét játsszák 11 órakor, de csak a hangoló után.

Elérkezett az Évadzáró Divattánc Show ideje is, ami ilyenkor szokott lenni ugye. A Company és a Dance Jam tánccsoportok műsorát élvezhetitek 16 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.

Még egy Trianoni Megemlékezést tartogat az eseménynaptárunk, Felsőtárkányban, a kettős keresztnél koszorúznak majd 15 órakor.

Így alakul a hétvége, hurrrrá! :)

Az elérhetőségeinket tudjátok: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges."> Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges., www.facebook.com/egriprogramok és www.twitter.com/egriprogramok

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.