Frissítve: 2018 Feb 21. 02:20
A+ A A-

Exit House - Egyórás bolyongás számok és kulcsok útvesztőjében

Kulcsok, számok, kulcsokat érő számok, ajtókat nyitó kulcsok, izgalom, kaland, együttműködés. Röviden így lehetne összefoglalni azt az egy órát, amit négyfős kis csapatunk töltött az Exit House-ban, a divatos escape-room játékok egri fellegvárában.

Kulcsok, számok, kulcsokat érő számok, ajtókat nyitó kulcsok, izgalom, kaland, együttműködés. Röviden így lehetne összefoglalni azt az egy órát, amit négyfős kis csapatunk töltött az Exit House-ban, a divatos escape-room játékok egri fellegvárában.

exithouse_uj_logo

Egy óra. Hosszú idő, ám amikor húsz perc elteltével még mindig az első szobában kutakodtunk számok és kulcsok után, rejtélyes tárgyak között – mindennek jelentősége van, hívta fel a figyelmünket indulás előtt a játékmester, és tényleg) mindjárt kevésnek tűnt. Amúgy igen, ez a két dolog az egri játék fő motívuma: számokat keresünk és kulcsokat, különbözőképpen izgalmasnak berendezett szobákban, és ezek kombinációi nyitják majd a következő ajtót, amely mögött újabb számok, kulcsok és izgalmak várnak.

Bármilyen egyszerűnek, netán unalmasnak hangzik, nagyon nem az. Nem csak gyors észjárást és kombinációs készséget igényel, de megfelelő együttműködést és munkamegosztást is a játékosok között, ezek nélkül ugyanis tuti hogy nem sikerül megoldani a feladatokat.

Nvtelen

A ház tervezői igyekeztek mindent bedobni, van itt kígyó és béka, rovar és hüllő, sejtelmes félhomály és fura zajok és szagok, véres lábnyomok, sikeresen eltalálva azt az egyensúlyt, vagyis a játéknak ad egyfajta hangulatot, ám nem félelmetes és egyáltalán nem ízléstelen, vagy nevetségesen gagyi.

Négyen négy korosztályt, négyféle érdeklődési kört, és iskolázottságot - és két nemzetiséget - képviseltünk, ami elég jó kombinációnak bizonyult. Mert bár az első szobában sokat – túl sokat – időztünk, egyben rá is éreztünk a játékra és a következőkben legalább már azt tudtuk, mire is kell leginkább figyelni. A játék logikája ugyan mindenhol hasonló, kellőképpen változatos és szellemes feladatok megoldása után jutottunk hozzá a számokhoz, majd a kulcsokhoz, majd a kulccsal elzárt újabb számokhoz és kulcsokhoz. És bár a játékszervezők felajánlották, hogy bizonyos helyzetekben kérhetünk segítséget, ezt mindannyian rangon alulinak éreztük, és ugyan nem beszéltük meg, de még akkor sem került szóba a lehetőség, amikor alig öt perccel az idő letelte előtt beestünk az utolsó szobába. Addigra azonban már automatikusan kialakult egy hatékony munkamegosztás, mindenki tette, amiben a legjobb volt addig, így szinte azonnal rájöttünk, hol, mit kell keresni és az hogyan működik.

exithouse_utalvany

Ezért aztán hiába készítették kárörvendően a halálos vírust a szervezők (történet szerint egy óra elteltével elszabadul a régi állatkísérletek nyomán itt maradt vírus) , a szám-szám-kulcs-szám-kulcs-kulcs (nagyjából) kombináció végén kinyílt az utolsó  ajtó, az óra 59.32 percet mutatott...

Még büszkén meghallgattuk, hogy bár rekordot nem döntöttünk, azon kevesek közé tartozunk, akiknek sikerült az Exit House-ból kijutni, valamint az egyik legügyesebb csapat címet kaptuk meg. Jöhetett a minden társasjáték, vagy kártyaparti utáni legjobb rész, visszapörgetni és kielemezni a helyzeteket, ami szintén remek móka, ráadásul az már ingyen is van…

Az egri Exit House nem csak agytornának, de egyfajta önismereti és együttműködési tréningnek is kiváló játék, aki teheti, próbálja ki, mindenképpen megéri!

20141007_172037

Hol vagyunk:

3300 Eger Dr. Hibay Károly utca 8.

Tel.:+36\30\973-7554

Weboldal: www.exithouse.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ExitHouseEger

Nyitva az ünnepek alatt:

December 24-én 14:30-ig lehet foglalni
December 25-26. zárva
December 27-30-ig 10-22-ig nyitva
December 31-én 14:30-ig lehet időpontot foglalni
Január 1-jén zárva
Utána minden nap nyitva 10-22-ig nyitva

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.