Frissítve: 2018 Feb 21. 02:20
A+ A A-

Borok, koncertek, fesztivál - Heti programelőzetes

Az Egri Csillag bontásával indul el az Egri Tavaszi Fesztivál, de még kiállításmegnyitó is lesz ide kapcsolódóan. Margaret Island és Péterfy Bori koncert, Március 15-i díszünnepség, régiségvásár, felsőtárkányi kisvasutazás, exkluzív vacsoraest és könyvbemutató is szerepel még a heti ajánlóban.

Eseménynaptárunkban mindent megtaláltok. Moziműsor is van, katt ide. Próbáljátok ki az Exithouse három játékpályáját! Ne feledjétek, hogy a telefonos applikánciónkat is letölthetitek.

  Hétfőn a Bartakovics közösségi házban emlékműsort tartanak Dicsőséges Március 15! címmel színjátszó kör és népdalkör részvételével, kezdés 15 órakor.  A Bródy könyvtárban Barta Mária kiállítását nyitják meg pontban délután ötkor.

Kedden a Felsőtárkányi Faluházban lesz Március 15-i ünnepség, Egerben pedig Görög táncházba várják az érdeklődőket, méghozzá 18 órakor a Wigner Jenő Középiskolában. 18 órakor a Körcsarnokban: Eger SBS Eszterházy – Orosházi FKSE elődöntő a Ligakupában

Szerdán a Líceumban bontják fel a 2016-os Egri Csillag borokat, ez egyébként a nagy boros eseményeink egyike. A "fellövésre" - ami egyben az Egri Tavaszi Fesztivál megnyitója is - a belépés ingyenes, a kóstoló pohár ára pedig 3000 Ft., közel 20 borász nedűjét kóstolhatjátok meg. Kapunyitás 17 órakor, ünnepélyes megnyitó 18 órakor! A nemzeti ünnep alkalmából a Varázstorony meghosszabbított nyitva tartással és izgalmas programokkal vár minden érdeklődőt! A Városi Díszünnepség a szokásos koreográfia szerint alakul, a térzene pl. 12 órakor kezdődik a Petőfi téren. A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút is elindul ezen a napon, ITT a menetrend.

Csütörtökön frissül a moziműsor, éljen. Ennél fontosabb, hogy a tavaszi fesztivál keretében TIPÓZÓNA címmel nyílik kiállítás a Templom Galériában, ami az Eszterházy Károly Egyetem/Vizuális Művészeti Intézet/Média és Design Tanszék tanárainak és hallgatóinak tárlata. A Kepes Intézet egy különleges gálaestre invitál mindenkit, ez a "Találkozások" - Összművészeti vacsoraest, ahol a művészetek és a gasztronómia találkozik. Ha szeretnétek leszokni a dohányzásról, akkor irány a RÉV, ha Mosonyi Éva tojásíró népi iparművész kiállítására mennétek, irány a Forrás!

Pénteken a Margaret Island lemezbemutató koncertjét élvezhetitek a Forrás ifjúsági házban, a belépő sem vészes. ELMARAD! A Péterfy Bori & Love Band koncert 21:30-kor kezdődik a Brdwy-ben. A zenei események előtt kapcsolódjatok ki Szűk Balázs könyvbemutatóján, a könyvtárban.

A szombati napról kiemelnénk a tavaszváró erdei vonatozást, a "Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország..." című cigányzenés magyarnóta műsort, valamint a Momentán Társulat  RögvEst/Borozunk című improvizációs, interaktív színházi előadást.

Vasárnap mozi, országos régiségvásár és kisvasút a menü.

A programok listája még bővülni fog, minden más részlettel a rendszeres ajánlóinkban jelentkezünk.

Az elérhetőségeinket tudjátok: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.www.facebook.com/egriprogramokwww.instagram.com/egriprogramok és www.twitter.com/egriprogramok

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.