Frissítve: 2018 Jan 22. 14:00
A+ A A-

Sport, koncert, hastánc, előadás, lélekfitnesz - Heti előzetes

A héten hazai pályán játszik a női- és férfi kézilabda csapatunk, és hosszú idő után a ZF-Eger is vízbe csobban a Bitskeyben. Tari Annamária előadása, Halott Pénz és Ganxsta Zolee és a Kartel koncert, barlangkutatás, hastánc est és erdei vonatozás szerepel heti ajánlónkban.

Eseménynaptárunkban mindent megtaláltok. Moziműsor is van, katt ide. Próbáljátok ki az Exithouse három játékpályáját! Ne feledjétek, hogy a telefonos applikánciónkat is letölthetitek.

 A hétfői nap elég tartalmas. A Bartakovics közösségi házban Gálaműsort tartanak a 25 esztendős Dobó Katica Nyugdíjas Szervezetről, majd az Élet a transzcendens valóságban címmel hallhattok előadást. A névtelen 56-osok emlékharangjának megkondítására 16:30-kor kerül sor a Hatvani kapu téren. Az Eszterházy Károly Egyetem B épületében a világ és az élet keletkezésének misztériumáról lesz szó délután, este pedig két felvonásos drámát láthattok a Forrás ifjúsági házban.

Kedden irány a könyvtár és Kusper Judit irodalomról és nyelvről szóló előadása.

Szerdán kezdődik az Internet fiesta sorozat Egerben és Gyöngyösön is, ami az internet kultúra népszerűsítéséről szól. A napi esemény közül kiemelnénk az Eger SBS Eszterházy – Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabda bajnoki mérkőzést, a mellrák pszichológiai hátteréről és a reformációról szóló előadást, valamint a különleges kémiai kísérletek bemutatóját is.

Csütörtökön frissül a moziműsor éljen! A központi könyvtár, azon belül is a Tini zug sorozat vendége Estefán Bálint, a Líceum Paletta főszerkesztője (és jelen sorok írója), Grósz Petra, a Líceum Paletta újságírója és Pócsik Attila, a Heves Megyei Hírlap újságírója lesz délután. Téma az újságírás természetesen. Folytatódik az Egri Zöld Kör előadássorozat a Líceumban (Tittel Pál Könyvtár), Regős József a barlangkutatásról mesél sok-sok érdekességet.

Pénteken az Egri Várba érdemes majd elmenni napközben, 10 és 16 óra között várják a múzeumbarátokat egy játékos időutazásra a végvárak korába! Ingyenes! A Lélekfitnesz előadássorozatban Tari Annamária Az online élet hatása a párkapcsolatokra címmel tart előadást a Forrás ifjúsági házban, kezdés 18:00 órakor. A Ganxsta Zolee és a Kartel koncert a Brdwy-ben 21 óra után kezdődik, előzenekar a Junkie Jack Flash.

Szombaton is elindulnak a tavaszváró erdei vonatjáratok a Szalajka-völgybe, jó utat kívánunk! :) ZF-Eger - A-Híd OSC-Újbuda OB. I. ffi. vízilabda mérkőzés (16:00), Halott Pénz koncert a Brdwy-ben (minden jegy elkelt) és Varázslatos hastánc esték az Egri Pasa Sátrában a napi kínálatban.

Vasárnapra marad a mozi, a kisvonatozás és egy jó kis túra. Az Eszterházy KFSC - Nyíradony VVTK női kézilabda NB I/B-s mérkőzés 17 órakor lesz az Eszterházy Sportcsarnokban, a belépés ingyenes! Hajrá, lányok!

A programok listája még bővülni fog, minden már részlettel a napi ajánlókban jelentkezünk.

Az elérhetőségeinket tudjátok: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.www.facebook.com/egriprogramokwww.instagram.com/egriprogramok és www.twitter.com/egriprogramok

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.