Frissítve: 2018 Feb 21. 02:20
A+ A A-

Húsvéti heti ajánló

Az Egri Tavaszi Fesztivál koncertjei, kiállításai most is jókat ígérnek, de tartalmas előadásokat hallhattok a hét minden napján szerte a városban. Kedden a Magyar Költészet Napja alkalmából több helyen is zenés-verses műsorokat tartanak, hétvégén pedig tele lesz Eger és környéke jobbnál jobb húsvéti eseményekkel és egy férfi kézilabda bajnoki mérkőzéssel.

Eseménynaptárunkban mindent megtaláltok. Moziműsor is van, katt ide. Próbáljátok ki az Exithouse három játékpályáját! Ne feledjétek, hogy a telefonos applikánciónkat is letölthetitek.

 Hétfőre két előadást is ajánlunk: a Bartakovicsban Bél-agy szimbiózis címmel Szakács Ibolya ad elő, a felsőtárkányi Faluházban Herpai Imre a Yellowstone Nemzeti Parkot mutatja be. A Gyermekkönyvtárban Bébillér családi programon vehettek részt előadásokkal, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal.

Kedden a Magyar Költészet Napját több helyen is ünnepelhetjük: Andornaktályán a Művelődési Házban, a Rock Caféban, és a Dobó téren is, amely egy délután erejéig versektől, zenéktől és fiataloktól lesz hangos. Az Erkel Ferenc Zeneiskolában Tanári-hangversenyt tartanak 18:00 órától.
Az Egri Tavaszi Fesztivál két eseménnyel megajándékozott minket keddre: Madaras László grafikusművész "...Lustrum..." kiállítását 17:00 órakor nyitják meg; az Adagio - a zene és irodalom különleges kapcsolatát hivatott bemutatni népzenén és verseken keresztül, színészek és zenészek közreműködésével.

Szerdán az Intenzív Sokszorosító Grafikai képzés 10:00 órától kezdődik a Vitkovicsban, a Költészetnapi irodalmi est pedig 16:00 a Bródy Sándor Könyvtárban. Három különböző előadást tartanak, három különböző helyen: a Kálvin házban Dr. Bartók Béla, a Kepesben Boldizsár Ildikó meseterapeutával beszélgetnek, az Egri Világjáró Klubban pedig Fülöp-szigetekről, Vietnámről és Thaiföldről mesél Kovács Nóra. A Kepesben este 8-tól a Harmonia Garden zenél.

Csütörtökön még tart az Intenzív Sokszorosító Grafikai képzés. A Bartakovicsban dr. Bagi István költő, műfordító tart előadást a Költészet Napja tiszteletére. 16 órától Music-boxra várják a fiatalokat a könyvtárban, 17:30-ra pedig az Idegenek köztünk vannak 2. – jövevényeink vizeinkben című előadásra kerül sor, amelyet Csipkés Roland hidrobiológus tart a Tittel Pál könyvtárban.

Pénteken Ciróka-kör, angol, francia, Japán-Eger klubok várják a kedves tagokat. Ezen kívül szabadnap és Nagypéntek.

Szombaton húsvéti programokból nagyon színes a paletta, amelyek közül külön kiemelnénk a Húsvéti kalandokat a De la Motte Kastélyban, Noszvajon. Nyuszisimogató, Húsvéti kézműves foglalkozások, tojásos ügyességi versenyek, családi nyomozós játék és hagyományőrző programok várják elsősorban a gyerekes családokat. Egerszalókon Húsvét a Barlanglakásoknál tojásvadászattal, kézműves foglalkozásokkal (tojásírás, nyuszikészítés, kalácssütés, libatojás csipkézés) és csudajó zenészekkel igazi húsvéti hangulattal. Szintén Szalókon a Vidám harcsában Húsvéti Gasztro-piknik mindenféle hedonista finomságokkal. A Kárpát Egyesülettel a Bélkőre túrázhattok szombaton, a ZF vízipólósai elődöntőt játszanak este 8-tól. A nap másik rettenetesen kiemelkedő és fontos sport eseménye az Eger SBS Eszterházy – B. Braun Gyöngyös férfi kézilabda bajnoki mérkőzés. Kemény Ferenc Sportcsarnok, este 6. Ott a helyünk! Hajrá fiúk, hajrá Eger! A várban folytatódik a négynapos Húsvét, ajánljuk!

Vasárnap Szomolyán a Cseresznyevirágzást ünneplik, a Bükkben és a Mátrában Húsvéti Nyuszivonatokat indít az Egererdő Zrt. A Vitkovicsban Családi Húsvétvasárnapi Forgatag zajlik reggeltől estig, a Kisnánai Várban is kaphatunk még a Húsvéti jóságokból.

Hétfőn Felsőtárkányban a Húsvéthétfő a hagyományőrzés jegyében telik a locsolkodástól a tojásvadászatig. A Nyuszivonatok még járnak és Kisnánán is áll a bál. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

 Az elérhetőségeinket tudjátok: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.www.facebook.com/egriprogramokwww.instagram.com/egriprogramok és www.twitter.com/egriprogramok

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.