Frissítve: 2018 Feb 19. 09:15
A+ A A-

Programok Egerben és környékén húsvétkor

Rengeteg esemény lesz a hosszú hétvégén. Ajánlunk húsvéti programokat, vízilabda és kézilabda rangadót, régiségvásárt, koncertet, játszóházat és Cseresznyevirágzás ünnepet is.

Eseménynaptárunkban mindent megtaláltok. Moziműsor is van, katt ide. Próbáljátok ki az Exithouse három játékpályáját! Ne feledjétek, hogy a telefonos applikánciónkat is letölthetitek.
Pénteki ajánlónk aktuális lehet még: Tavaszköszöntőtől a Szabó Balázs Bandája koncertig - PÉNTEK

 Szombaton is rány az Egri Vár, négy napon keresztül nincsen megállás a történelmi helyszínen. A Líceumban található Varázstoronyban Zoller Gábor tart húsvétvárást fizikai kísérletekkel a Tudományos játszóházban, jónak ígérkezik. A Eger SBS Eszterházy – B. Braun Gyöngyös férfi kézilabda bajnoki mérkőzés 18 órakor kezdődik a Körcsarnokban, a ZF-Eger - FTC PQS Waterpolo vízilabda elődöntő pedig 20 órakor a fedett usziban. FONTOS: mindkét klub bérletes szurkolói, és a másik eseményére jeggyel rendelkezők igen jutányos áron, 500 forintért tekinthetik meg a vízi- és a kézilabda mérkőzést. Hajrá, Eger! A Varázslatos hastánc estéket sem érdemes kihagyni az Egri Pasa Sátrában, a Faatimah Szultana lép fel ezúttal is.

Eger környékén is lesz mit tenni. Egerszalókon a Faluházban és a Barlanglakásoknál várják az érdeklődőket, és még Gasztro-piknik is szerepel a menüben. Feldebrőn is készülnek erre a napra. Húsvéti kalandok a De la Motte kastélyban: A De la Motte kastély indítja Noszvajon a húsvéti ünnepségek sorozatát. A késő barokk stílusban épült, csodaszép Észak-magyarországi kastély délelőtt 10 órától délután 18 óráig várja a gyerekeket, felnőtteket, hogy együtt hangolódhassanak rá az ünnepi időszakra. Unatkozni, garantált, hogy senki nem fog! Sőt, az ügyesebbek kastélyos ajándékokat nyernek, ha kinyomozzák, hová tűnt el a De la Motte aranyszőrű báránykája!

Vasárnap is irány az Egri Vár! :) Vaaagy a Kisnánani Vár! A Családi Húsvétvasárnapi Forgatag a Vitkovics Házban lesz 10-16 óra között. Mesterségbemutató, GUBÁS GABI CSALÁDI KONCERTJE, tavaszváró tűzgyújtás és körtánc, Nyuszibusz és sok más jóság szerepel a programok között. Az országos régiségvásár sem maradhat el, a Bazilika mögött csodákat lelhettek. A Cseresznyevirágzás ünnepét Szomolyán keressétek 10 órától, az ünnep zenés bortúrával ér véget. Húsvét vasárnap és hétfőn az erdei vonatos családi kirándulások élménypontja lehet a nyuszisimogató, melynek közelében a gyerekek tojásra is vadászhatnak: Nyuszivonatok Felsőtárkányból a FÁÉV járatain a Stimecz-háznál, Gyöngyösről MÁTRAVASÚT járatain a mátrafüredi végállomáson, Szilvásváradon a SZÁÉV járatain a Gloriette-tisztáson.

Hétfőn is rány az Egri Vár, vagy éppen Kisnána :) Szintén elindulnak a Nyuszivonatok, de Felsőtárkányban is várnak titeket a Hagyományőrző Húsvétra.

Az elérhetőségeinket tudjátok: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.www.facebook.com/egriprogramokwww.instagram.com/egriprogramok és www.twitter.com/egriprogramok

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.