Frissítve: 2018 Feb 19. 09:15
A+ A A-

Koncertek, kerékpáros felvonulás, A Föld Napja - Heti előzetes

Programsorozattal ünneplik meg a városban A Föld Napját, lesz cangás körmenet, hulladékgyűjtés, vagy éppen nyílt nap a Botanikus Kertben. Sárik Péter Trió, Karosi Júlia fellépés és Szécsi Pál emlékkoncert, világjárás és előadás a heti kínálatban. 

Eseménynaptárunkban mindent megtaláltok. Moziműsor is van, katt ide. Próbáljátok ki az Exithouse három játékpályáját! Ne feledjétek, hogy a telefonos applikánciónkat is letölthetitek.

 A kedd igazi csemegét tartogat, a Sárik Péter Trió koncertjét élvezhetitek a Forrás ifjúsági házban X Beethoven címmel.

Szerda az előadások napja. A Bartakovics közösségi házban Dr. Szabó Marianna tüdőgyógyász előadását hallhatjátok az allergiáról és az asztmáról, a könyvtárban Dr. Kiss László ny. tszv. főiskolai tanár lesz a vendége a Sorsfordítók sorozatnak, este pedig Koncz János mesél Japán útjáról az Egri Világjáró Klubban.

Csütörtökön frissül a moziműsor, éljen! A tehetséges, fiatal énekesnő egri gyökerekkel is rendelkezik, a kitűnő, híres operaénekes Pászthy Júlia lánya, Karosi Júlia jazzénekes esti koncertjén George Gershwin kerül a középpontba. Ajánljuk! A Föld Napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”  Íme néhány program: 20-án, csütörtökön 16 órától Sallós Gyula Mindennapi környezetvédelem című előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Bartakovics Béla Közösségi Házban. 21-én, pénteken 9 és 15 óra között ingyenesen fogadja a látogatókat az Eszterházy Károly Egyetem botanikus kertje (Joó János u. 48.). 21-én, pénteken és 22-én, szombaton a Nemzedékek terén „SZEMÉTSZÜRET LEVENDULÁÉRT” hulladékgyűjtő csereakció zajlik.

Pénteken irány az Érsekkert és A Föld Napja. Itt az Egri Kulturális és Művészeti Központ, valamint civil szervezetek és intézmények számos programmal hívják és várják a kicsiket és nagyokat. 10.00-tól faültetés, megnyitó és színpadi előadás várja az érdeklődőket az étterem melletti árnyas- füves részen, emellett természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos játékok, versenyek, ügyességi próbák, programok, kiállítások sora, valamint a Gondold újra! játszótér és ötlettár kínál hasznos időtöltést 16 óráig a város zöld szívében. Az I bike Eger - kerékpáros felvonulás 17:30-kor kezdődik az Érsekkertben, de már négytől gyülekező lesz. A Patchwork kiállítást Felsőtárkányban keressétek :) Ezen a napon kezdődik a háromnapos Éneklő Ifjúság - Ifjúsági Kórusok és Kamarazenekarok Regionális Fesztiválja a Bartakovicsban és a város különböző pontjain.

A szombati nap sok jóságot tartogat. Lesz túra Az ősláptól Attila sírjáig elnevezéssel, valamint szemétszedés az Eger – Felsőtárkány kerékpárúton és Almárban. 14.00 Énekelj velünk! – Flashmob a Végvári vitézek terén. A fizika mindenkié 3.0 című országos rendezvénysorozathoz a Varázstorony (Líceum) idén egy egész napos programmal csatlakozott. Kísérletek csillagvetítések, előadások a menüben. Tájházak napja Kisnánán, "Kerékpárral a tiszta környezetért!" - szemétgyűjtés Felsőtárkányban és Varázslatos hastánc esték az Egri Pasa Sátrában szerepel a nap kínálatában még.

Vasárnap tekerhettek egyet a Dobó térről egyenesen Bélkőre, indulás 9 órakor. Az Éneklő Ifjúság regionális fesztivál keretén belül a kórusok templomi szereplésére kerül sor. A Szécsi Pál emlékkoncert a Gárdonyi Géza Színházban lesz este héttől, jó szórakozást kívánunk!

A programok listája még bővülni fog. Minden más részlettel pedig a napi ajánlókban jelentkezünk!

Az elérhetőségeinket tudjátok: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.www.facebook.com/egriprogramokwww.instagram.com/egriprogramok és www.twitter.com/egriprogramok

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.