Frissítve: 2018 Feb 21. 02:20
A+ A A-

Botanika hete, Stand up, Battonage Majális - heti ajánló

Hétfőn kezdődik a Botanika hete és egészen szombatig tart. Rengeteg előadással, bemutatóval, hasznos tanácsokkal látnak el több helyszínen. Az Arktban megnyitják az ÖnTérKép című kiállítást. Kedden Európa Nap a Dobó téren, szerdán víziladba döntő 18:00 órától. Szombaton Battonage Majális a Kovács Nimród Pincészetben, vasárnap meg Magyarok Vására az Érsekkertben.  

 Eseménynaptárunkban mindent megtaláltok. Moziműsor is van, katt ide. Próbáljátok ki az Exithouse három játékpályáját! Ne feledjétek, hogy a telefonos applikánciónkat is letölthetitek.

Hétfőn kezdődik a Botanika hete, amely többek között kiállításokat, ismeretterjesztő előadásokat, növényvásárlást és kertlátogatást is magába foglal. Szombatig tart, a napi eseményeket és a részleteket erre a linkre kattintva eléritek. Az Arkt Művészeti Ellátóban az ÖnTérKép kiállítás megnyitójával várnak 18:00-tól. A Bartakovicsban a kínai asztrológia rendszerét Lukács Béla tárja fel nektek. 

Kedden már Európa Nap lesz a Dobó téren: játszóház, arcfestés, nyereményátékok, ügyességi versenyek, előadások, tánc és zene, bemutatók. A Líceumban Mofetta: a Mátraderecskei szárazfürdő címmel hallhattok előadást Dr. Tóth Katalin reumatológus tolmácsolásával. A Botanika hete keretein belül megnyitják a Botanic Art című kiállítást a Kepesben. 

Szerdától szombatig tart a Miénk a tér! Megyei Művészeti Fesztivál, amelynek során tematikus napokban mutatják meg tehetségüket a fiatalok. Szerdán könnyűzene, csütörtökön komolyzene, népzene, népdal; pénteken modern tánc, szombaton pedig néptánc, népi játék, színjátszás és vers lesz terítéken. A világjárókkal egészen a Kanári szigetekig repülhettek, hiszen Forró pontok Afrika mentén: a Kelet-Kanári címmel Novák Richárd ad elő. Bemutató és nyílt délután lesz a Növénytani és Növényélettani tanszék Herbáriumban EKE TTK D épületében. A ZF-Eger - Szolnok OB. I. ffi. vízilabda döntő 18:00 órakor kezdődik az uszodában, minden igaz szívű vízilabda szurkolónak ott a helye. Hajrá, Eger!

Csütörtökön frissül a moziműsor, ezen kívül előadás is lesz az 500 éves reformáció tiszteletére. A Bródy5 Klubban Juhász Ákos László költői estje és könyvbemutatója 17:30-kor kezdődik, a Bartakovicsban a Néptánc szakralitása című előadásnak III. része 18:00 órától hallható, a Stand up comedy pedig 19:00 órától startol el Lorán Barnabással - Trabarna, Orosz Györggyel és Rekop Györggyel, az est házigazdája pedig Bodon Péter.

Pénteken nyílt nap lesz a Juhász Lajos Növényházban (Leányka út G épület Növényház), a Horváth Zsigmond Lajos Fotóművészeti Kör foglalkozásán tavaszi virágfotókról, makro fotózásról hallhattok hasznos útmutatásokat, miközben a gyöngyösi Fő téren Bornapokat tartanak. A Forrásban a kerámia műhely tagjainak alkotásait állítják ki. A Hotel&Eger Parkban ma kezdődik a Rock'n'Roll Wellness Weekend és egész hétvégén rockabilityre nyomhatjátok.

Szombaton irodalmi kirándulást szerveznek Balassa Zoltán íróval Kassára. A Madarak és Fák Napját az Erdőtelki Arborétumban keressétek, a Battonage Majálist Kovács Nimród Pincészetben (az esőre való tekintettel a pincészetben tartják). A vándorlokókkal a Vöröskő-forráshoz kirándulhattok, a Születés Hete pedig épp most indul és egészen jövő szombatig tart. A Zuzmóban a Nadene Blues játszik 19 órától.

Vasárnap kihagyhatatlan az Érsekkertben a Magyarok Vására, mi ott leszünk :)

A programok listája még bővülni fog. Minden más részlettel pedig a napi ajánlókban jelentkezünk!

Az elérhetőségeinket tudjátok: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.www.facebook.com/egriprogramokwww.instagram.com/egriprogramok és www.twitter.com/egriprogramok

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.